Reizen met een beperking: rood-beige tram

De oude rood-beige trams van HTM hebben een instap met 3 treden. Het is lastig om binnen te komen als je slecht ter been bent. En reizigers in een rolstoel kunnen niet reizen met deze trams. Deze trams rijden op de route van tram 1, 6, 12 en 16.

tram 3461  GTL Instap

Reizen met een rollator

In de rood-beige tram is plaats voor reizigers met een rollator. In het midden van de tram is een deur die een bredere instap biedt. De meeste rollators passen bij deze ingang naar binnen. Deze tram heeft echter wel een opstap van een paar treden.

Zitplaatsen voor minder validen

Zitplaats _mindervaliden  De enkele stoelen vlak bij de trambestuurder zijn bedoeld voor minder valide reizigers. Op het raam bij deze zitplaatsen zit een sticker.

Halten

Kijk of de halte toegankelijk is op haltescan.nl. Dit kun je ook doen op de app 'Haltescan' of de HTM app. Kijk voordat je op reis gaat of er werkzaamheden zijn. Zo kun je vooraf eventueel een andere route kiezen. De afgelopen jaren zijn alle haltevoorzieningen vernieuwd en nog beter toegankelijk gemaakt voor reizigers. Vele halten zijn voorzien van een dynamisch bord, waarop staat aangeven welke tram over hoeveel minuten op de halte aankomt. Op deze paal zit ook een rode knop. Als je hierop drukt wordt de informatie, die op het bord staat, voorgelezen.

Rodeknop HTM_Tram _Bus _Halte (23)
Overzicht HTM-halten met dynamisch bord en voorleesknop.

Kaartje kopen
Een kaartje kun je kopen uit de automaat. Je betaalt met muntgeld, bankpas of creditcard. De automaat bevindt zich in het midden van de tram.

HTM helpt je graag

Klantenservice: 0900-4864636

(gebruikelijke belkosten)

Maandag t/m vrijdag 07:00 – 22:00 uur
Zaterdag 08:00 – 22:00 uur
Zondag 09:00 – 22:00 uur
Of op Facebook en Twitter.