Reizen met een beperking

HTM staat voor je klaar als je reist met een visuele beperking, rolstoel of moeilijk ter been bent.

Met een beperking met de tram mee?

Bekijk de filmpjes die laten zien hoe reizigers met een beperking gebruik kunnen maken van de RandstadRail-tram en de nieuwe stadstram. De filmpjes laten reizigers zien met een rolstoel, scootmobiel en rollator en blinde en slechtziende reizigers. Voorall heeft samen met HTM deze filmpjes laten ontwikkelen.

Kijk nu hoe het werkt

Wij doen ons uiterste best om onze halten, trams en bussen voor iedereen toegankelijk te maken. Zo zijn er speciale voorzieningen in en nabij onze halten. Denk aan geleidelijnen, hellingbanen, gelijkvloerse instap, liften en roltrappen of een verhoogd perron. Bijvoorbeeld in de RandstadRail-trams en R-net trams is er extra ruimte, speciaal voor rolstoelen of als je reist met een rollator. Op deze manier reis je comfortabel met je rolstoel of rollator. Ook onze bussen zijn toegankelijk voor reizigers met een hand aangedreven rolstoel. Er is uitschuifbare in- en uitstapplaat aanwezig.

HTM 186Rollator HTM 41Rolstoel

Reizen met de rood-beide trams (tram 1, 6, 12, 16)
Reizen met de RandstadRail-trams (tram 2 (deels), 3, 4, 19)
Reizen met de R-net trams (tram 2 (deels), 9, 11, 15, 17)
Reizen met de bus (alle bussen HTMbuzz) 

Blindengeleidehond
Een blindengeleidehond mag altijd gratis mee in alle trams en bussen.

Blind of slechtziend? Begeleider mag gratis mee
Blinde en slechtziende reizigers mogen gratis een begeleider meenemen op een OV-begeleiderskaart. De blinde of slechtziende reiziger heeft wel een geldig vervoerbewijs nodig. Je kunt ook gebruik maken van het sentire reisproduct op een OV-chipkaart.

Halten

Kijk of de halte toegankelijk is op haltescan.nl. Dit kun je ook doen op de app 'Haltescan' of de HTM app.

Om de bereikbaarheid te vergroten hebben onze halten hellingbanen voor rolstoelen. Kijk voordat je op reis gaat of er werkzaamheden zijn. Zo kun je vooraf eventueel een andere route kiezen. De afgelopen maanden zijn alle haltevoorzieningen vernieuwd en nog beter toegankelijk gemaakt voor reizigers die reizen met een beperking. Vele halten zijn voorzien van een dynamisch bord, waarop staat aangeven welke tram over hoeveel minuten op de halte aankomt. Op deze paal zit ook een rode knop. Als je hierop drukt wordt de informatie, die op het bord staat, voorgelezen.

Rodeknop HTM_Tram _Bus _Halte (23)
Overzicht HTM-halten op alfabetische volgorde waar een dynamisch vertrektijdenbord staat met een voorleesknop. 

Maak kennis met bus en tram

HTM en Voorall organiseren speciale begeleidingsritten voor reizigers met een beperking. Samen met een coach leer je allerlei handigheidjes. Meer weten?

HTM helpt je graag

Klantenservice: 0900-4864636

(gebruikelijke belkosten)

Maandag t/m vrijdag 07:00 – 22:00 uur
Zaterdag 08:00 – 22:00 uur
Zondag 09:00 – 22:00 uur
Of op Facebook en Twitter.