Naar inhoud

RandstadRail

Wit-blauwe trams

Randstadrail rijdt bij station Den Haag Centraal

Sinds 2006 rijdt HTM met de Randstadrailtram, een lightrail voertuig van het type RegioCitadis.

De RandstadRail verbindt de stad Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer met diverse railverbindingen van verschillende vervoerders. De RandstadRail van HTM rijdt snel en gemakkelijk van Den Haag naar Zoetermeer. Met de Randstadrail van RET (metrolijn E) komen reizigers snel van station Den Haag Centraal naar Rotterdam.  

De RandstadRail is een moderne lage vloer tram, waardoor deze toegankelijk is voor minder validen en reizigers met kinderwagens. Het is zelfs mogelijk om (gratis) een fiets mee te nemen op werkdagen na 19.00 uur en in het weekend. 

In de RandstadRail tram zit de trambestuurder in een afgesloten cabine. Hierdoor kan de bestuurder zich volledig richten op het veilig én op tijd rijden. Alle trams zijn voorzien van kaartverkoopautomaten.

De RandstadRailtram rijdt op de route van tram 3, 4 en 34. Op de route van tram 2 en 19 rijdt de RandstadRail tram als stadstram en op lijn 2 gebeurt dat afwisselend met de Aveni tram. Dat betekent comfortabel reizen van Zoetermeer naar Den Haag en van Leidschendam naar Delft.

Alle HTM RandstadRailtrams hebben:

  • Een brede gelijkvloerse instap
  • Bankjes in 2 richtingen
  • 5 brede instapdeuren (gelijkvloers met de halte) 
  • 2 plekken voor rolstoelen, rollators en/of fietsen
  • Kaartverkoopautomaat 
  • Reist u in een rolstoel of scootmobiel, lees dan ook de informatie over reizen met een beperking.