Naar inhoud

Speciale voertuigen

Aveniotram en pekeltram naast elkaar in de sneeuw

Bijzondere trams

HTM heeft ook hele bijzondere trams. Wat dacht je van de slijptram voor het gladslijpen van de rails, de meettram die het afslijten van de rails meet of de pekeltram die zout op de rails spuit als het heeft gesneeuwd. Er rijdt in Den Haag ook een speciale restaurant tram, de Hoftrammm, waar je gezellig in de tram kunt eten terwijl je door de stad Den Haag rijdt. Deze tram is de enige tram met een WC.

Bijzondere auto's

HTM heeft ook bijzondere auto's. Zoals bijvoorbeeld de slijpauto, die met speciale wielen in de rails kan rijden om de rails te slijpen maar ook op de weg kan rijden met gewone autobanden.

Er is ook een speciale vrachtwagen, de zuigwagen, die over de rails kan rijden en tegelijkertijd vuil kan opzuigen met een hele grote stofzuigerslang.

Bijzondere andere voertuigen

Bij HTM hebben we niet alleen trams en bussen, maar bijvoorbeeld ook heuse HTM fietsen. Bijvoorbeeld in Zoetermeer. Daarmee kun je makkelijk op je eindbestemming komen in Zoetermeer. Je reserveert de fiets in de HTM fiets app.

Sinds 2021 heeft HTM ook een eigen bakfiets. Hij heet het Haags Bakkie. Heb jij 'm al zien rijden? Onze OV Stewards rijden op deze bakfiets door de stad om onze reizigers te informeren over bijvoorbeeld wijzigingen in een route.