Naar inhoud
Persbericht
26 mrt. 2024

HTM opnieuw beste stadsvervoerder

Op 26 maart zijn de resultaten van de OV-klantenbarometer 2023 bekend gemaakt. HTM scoort een gemiddeld cijfer van 7,9. Ondanks dat de score 0,1 lager ligt dan het gemiddelde cijfer van een 8,0 in 2022 is HTM tevreden over het behaalde resultaat. HTM is daarmee voor het vierde jaar op rij de beste stadsvervoerder.

OV Klantenbarometer 2024
OV-klantenbarometer: Randstadrail 7,9 Bus 8,0 tram 7,8

Een knappe prestatie van alle HTM’ers die hieraan hebben bijgedragen, vooral gezien de uitdagingen op het gebied van personeelstekort en omleidingen door werkzaamheden. Lees hier het CROW rapport OV-Klantenbarometer 2023.

Bus scoort met name hoger op gemak kopen vervoerbewijs, informatie op de halte en klimaat in het voertuig. Lager scoren de tevredenheid over het aspect zitplaats, tarief, drukte en gedrag medereizigers. Rail scoort beter dan 2022 op gebruiksgemak betaalmiddel. Vooral tarief scoort lager en ook zien we effect van de toegenomen drukte. De komst van OVpay zorgt landelijk en ook bij HTM voor een hogere waardering op gemak kaartje kopen en gebruiksgemak betaalmiddel.