Naar inhoud
Persbericht
11 apr. 2024

HTM partner MVO Nederland

HTM is officieel partner van MVO Nederland, de nationale organisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in de voortdurende inzet van HTM voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Logo MVO Nederland
HTM partner MVO Nederland

Met een sterke focus op het verminderen van de ecologische voetafdruk, heeft HTM duurzaamheid altijd hoog in het vaandel gehad. Zo werkt HTM als eerste stadsvervoerder eraan om eind 2024 alle bussen emissievrij te laten rijden. Verder werkt HTM aan een sterke verduurzaming van de trams en maken we gebruik van groen gas en groene stroom. Onze remise aan de Meppelweg is zelfs geheel energieneutraal. Onze ambitie is daarnaast om meer eigen middelen (gebouwen, gronden, bovenleiding) in te zetten voor het opwekken van duurzame energie. Zo exploiteren we sinds 2020 een eigen zonnepark met 5.700 zonnepanelen, waarvan de energie rechtstreeks wordt teruggeleverd aan de bovenleiding van het naastgelegen RandstadRail. 

Verder onderzoekt HTM ook andere mogelijkheden van innovatieve, alternatieve energiewinning, -opslag en -distributie. In september 2022 is de plaatsing van zonnepanelen op het dak van de vestiging Meppelweg afgerond. Met een totaal van 3.000 vierkante meter leveren 1.370 panelen dagelijks de energie die nodig is voor alle stroomverbruik binnen en buiten de vestigingen Meppelweg en De Werf. Verder onderzoekt HTM de mogelijkheden tot plaatsing van speciale lichtkoepels met meedraaiende spiegels, waarmee het niet langer nodig zal zijn de werkplaatsen en stallingen kunstmatig te verlichten.

Door zich aan te sluiten bij MVO Nederland, zal HTM toegang krijgen tot een uitgebreid netwerk van gelijkgestemde organisaties en expertise op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. “We hebben als HTM al veel duurzame en innovatieve oplossingen doorgevoerd die bijdragen aan de vermindering van onze ecologische voetafdruk. Met dit partnerschap met MVO willen wij benadrukken dat wij blijven streven naar innovatieve oplossingen die bijdragen aan de leefbaarheid van onze mooie Haagse regio”, aldus Jaap Bierman, algemeen directeur HTM.