Naar inhoud
Persbericht
14 feb. 2024

HTM past vanaf 11 maart dienstregeling aan

Op 11 maart aanstaande wordt de dienstregeling van HTM tijdelijk aangepast. HTM kampt, net als veel sectoren, met een personeelstekort. Daarom is het onvermijdelijk dat de frequenties op een aantal tramlijnen vanaf die datum omlaag gaan. Ook vinden er vanaf 16 maart aanpassingen plaats op een aantal buslijnen. HTM  neemt deze tijdelijke maatregel om er zo goed mogelijk voor te zorgen dat reizigers kunnen rekenen op bus en tram op het aangegeven tijdstip. Vooralsnog verwacht HTM dat deze aanpassingen, ook na het einde van de zomerdienstregeling, van kracht blijven tot oktober.

Avenio en Bus

Jaap Bierman, algemeen directeur HTM: “Een vervelende maatregel om te nemen, maar dit is het meest verstandige om te doen. Zo hebben we te kampen met een tekort aan met name rijdend personeel. We hebben eind vorig jaar, ondanks onze wervingsinspanningen, minder instroom van nieuwe medewerkers gehad. Daar tegenover hebben juist meer medewerkers ons bedrijf verlaten dan we hebben kunnen aannemen. Om een betrouwbare dienstregeling te garanderen aan onze reizigers én te blijven zorgen voor goede werkomstandigheden voor ons huidig rijdend personeel passen we de dienstregeling aan.”

Aanpassingen

Op diverse trajecten en momenten rijden tram en bus lagere frequenties en kunnen reizigers meer drukte ervaren. “Belangrijk is wel dat HTM alle bus- en tramlijnen in stand houdt. Ook gaat de terugkeer van onze nachtbussen vanaf 26 april 2024 gewoon door. In onze nieuwe HTM app kunnen reizigers de actuele dienstregeling snel en gemakkelijk opzoeken.”

Optimistisch

Over de toekomst is Bierman optimistisch: “We hebben in december 2023 een mooie nieuwe CAO afgesloten en die lijkt nu al voorzichtig zijn vruchten af te werpen. We zien dat er een verhoogde interesse is om buschauffeur, trambestuurder of monteur te worden. Onze opleidingscapaciteit is inmiddels sterk verhoogd, maar nog steeds kost het enige maanden opleiding voordat iemand inzetbaar is als buschauffeur of trambestuurder. Verder gaan we door met het opleiden van medewerkers die dat willen om naast bijvoorbeeld hun functie als buschauffeur ook tram te kunnen rijden. Daarmee werken we er hard aan om ervoor te zorgen dat we medewerkers flexibel kunnen inzetten.”

Aanpassingen dienstregeling maart 2024