Naar inhoud
Persbericht
18 mrt. 2020

HTM past dienstregeling verder aan

HTM gaat met ingang van maandag 23 maart haar dienstregeling verder aanpassen. Wij willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen die afhankelijk is van tram of bus de komende periode kan blijven rekenen op een betrouwbare dienstregeling. Daarnaast willen wij onze collega’s in deze bijzondere omstandigheden gezond en fit houden. In de afgelopen week hebben we gemerkt dat het aantal reizigers in onze trams en bussen drastisch is gedaald. Dit is een direct gevolg van de door de Rijksoverheid genomen maatregelen in verband met het coronavirus. Met de verdere aanpassing van onze dienstregeling bieden we nog steeds voldoende capaciteit om iedereen naar de plek van bestemming te brengen met voldoende afstand van elkaar. Daarnaast vinden wij het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de inzet van onze medewerkers.

GTL tram, HTM Aveniotram en HTM bus staan naast elkaar

Wat verandert er in onze dienstregeling:

Voor alle trams

  • Maandag tot en met vrijdag tot 19.00 uur, 3x per uur en daarna 2x per uur
  • Zaterdag en zondag de gehele dag 2x per uur
  • Spitsritten vervallen, net als extra ritten koopavonden

Voor alle bussen

  • Iedere dag, ook in het weekend, 2x per uur
  • Halten Zuiderstrand (bus 28) en Westduin (bus 24) vervallen
  • Buslijnen 27 en 29 vervallen, net als de spitsritten van andere bussen.

Reizigers kunnen een vervoerbewijs kopen in de verkoopautomaat in de tram of bij een van onze OV-Servicewinkels. Betalen liefst alleen via PIN. Of maak gebruik van onze HTM Ticketapp. Reizigers die willen reizen met de bus worden verzocht om vooraf hun vervoerbewijs te kopen.

Door de verdere aanpassing van de dienstregeling rijden er minder bussen en trams. Dus houd rekening met een langere reistijd. Voor alle actuele reisinformatie kan men terecht op  www.htm.nl of volg via Twitter HTM_Reisinfo. HTM vraagt iedereen om tijdens de reis gepaste afstand van elkaar te houden.