Naar inhoud
Persbericht
05 apr. 2024

HTM roept op: stop vernielingen

Sinds enige tijd worden enkele trams 9 in de omgeving Wolweversgaarde met stenen bekogeld. Reden voor HTM om al enkele malen niet verder te rijden dan de halte Leggelostraat in het belang van de veiligheid voor zowel de trambestuurders als de reizigers. De daders realiseren zich niet welke gevaren het bekogelen van trams met zich mee kunnen brengen. 

Vernielde Halte Wolweversgaarde
Schade aan de halte Wolweversgaarde Den Haag

HTM heeft hier inmiddels aangifte van gedaan bij de Politie. Want niet alleen de trams moeten het ontgelden. Ook op de halte Wolweversgaarde worden regelmatig vernielingen aangericht en moeten ruiten van de abri het ontgelden. De schadepost van deze vernielingen loopt inmiddels al op tot enkele tienduizenden euro’s. 

Algemeen directeur Jaap Bierman van HTM is hier helder en duidelijk over: “Wij vinden deze vernielingen en bekogeling van trams onacceptabel. Daarom nemen wij zichtbare én onzichtbare maatregelen om te voorkomen dat er verdere gevaarlijke situaties ontstaan voor onze trambestuurders en reizigers.”

HTM werkt nauw samen met de gemeente Den Haag en de Politie om dit te stoppen, de daders op te sporen en de geleden schade op hen te verhalen.