Naar inhoud
Persbericht
15 nov. 2022

HTM verheugd over investeringen voor het OV

De Rijksoverheid maakt gisteren, 14 november 2022, bekend dat er de komende jaren flink wordt geïnvesteerd in het openbaar vervoer. Er komt zo’n 800 miljoen euro beschikbaar  voor onder andere een nieuwe tramverbinding van Den Haag Centraal via de Binckhorst naar Rijswijk/Delft en verbetering van het knooppunt Laan van NOI.

Binckhorst Den Haag bovenaanzicht

“Ontzettend goed nieuws. Want in onze regio komen er veel nieuwe inwoners bij. Dat biedt ons als HTM de mogelijkheid ook hen te laten profiteren van uitstekende OV-verbindingen.”, aldus algemeen directeur Jaap Bierman. “Met dit eerste deel van de Koningscorridor via de Binckhorst kunnen we een nog grotere bijdrage leveren aan de leefbaarheid én bereikbaarheid van onze mooie Haagse regio. Door het goed ontsluiten van nieuwe woonwijken kunnen mensen met het openbaar vervoer gemakkelijk naar het werk, familie of theater reizen.”

HTM is daarnaast ook tevreden over de investering die is toegezegd voor verbetering trams 3 en 4 (RandstadRail). “Dit zijn twee van onze drukste tramlijnen. Om meer capaciteit te bieden, zetten we nu al tram 34 in. Daarmee worden trams 3 en 4 in de spitsen ontlast. Maar als de verwachte groei doorzet is er meer nodig door bijvoorbeeld met gekoppelde trams te gaan rijden.” aldus een tevreden Bierman.