Naar inhoud
Persbericht
16 apr. 2024

HTM zet zaterdag 20 april trams en bussen 3 minuten stil

Op maandag 15 april maakte NS bekend dat zij op zaterdag 20 april om 22.30 uur alle treinen 3 minuten stilzetten. Dit naar aanleiding van het heftige geweldincident van afgelopen zaterdag, waarbij een hoofdconductrice en machinist mishandeld zijn door een groep jongeren. 

HTM Bus en HTM tram rijden door Den Haag
Zaterdag 20 april staan tram en bus 3 minuten stil

“Een afschuwelijk incident. Ook wij zijn het afgelopen jaar geconfronteerd met een aantal geweldincidenten tegen onze collega’s. Totaal onacceptabel. Daarom protesteert HTM samen met alle OV-bedrijven tegen de agressie die te vaak voorkomt. Ook onze trams en bussen staan op zaterdag om 22.30 uur 3 minuten stil.” aldus Jaap Bierman, algemeen directeur HTM.

Ook collega stadsvervoerders GVB en RET doen mee aan de actie, net als andere OV-bedrijven. Hiermee wil het openbaar vervoer een dringend signaal afgeven aan de politiek en de overheid.

Onlangs maakte HTM bekend dat de halte Wolweversgaarde regelmatig werd vernield en trams 9 bekogeld met stenen. Als een van de zichtbare maatregelen gaat HTM een mobiele camera op de halte plaatsen. “Dat doen we voor de veiligheid van onze collega’s trambestuurders en de reizigers. We hopen daarmee de daders te kunnen betrappen of dat er in ieder geval een preventieve werking van uitgaat.” aldus Jaap Bierman.