Naar inhoud
Persbericht
23 jun. 2022

HTM zoekt nieuwe HTM'ers

HTM is altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Om het bedrijf als interessante werkgever te presenteren start op dinsdag 21 juni de wervingscampagne Stap in de leukste baan van Den Haag. Een jaar lang rijden een speciaal bestickerde GTL-tram, een RandstadRailtram en een bus in de Haagse regio. Op de voertuigen zijn vier huidige medewerkers van HTM te zien, die trots zijn op het bedrijf en daarom graag wilde meewerken. Zij zijn werkzaam als servicemonteur, OV-steward, en monteur infrastructuur. Het bedrijf hoopt met de wervingscampagne steeds voldoende nieuwe medewerkers aan te trekken. Onlangs maakte HTM ook afspraken met de vakbonden in het cao-onderhandelingsresultaat om in 2023 145 nieuwe medewerkers aan te trekken als een van de maatregelen om de werkdruk te verlagen.

Stap in de leukste baan van Den Haag bus

Eigen Vakschool

HTM heeft een eigen vakschool die medewerkers opleidt. Het gaat om opleidingen als boa-controleur OV, trambestuurder, buschauffeur, OV-steward en leerling monteurs mechatronica. HTM is bevoegd als rijschool voor het D-rijbewijs dat je nodig hebt om een bus te mogen rijden. Daarnaast zorgt de Vakschool ervoor dat huidige medewerkers gekwalificeerd blijven om hun functie te mogen blijven uitoefenen. Om als monteur aan de slag te kunnen bij HTM voor bijvoorbeeld het onderhoud van voertuigen en rails is er specifieke vakkennis nodig. Ook die opleidingen worden door de eigen HTM Vakschool gegeven.

Wervingsfilms

HTM lanceert verder vier nieuwe wervingsfilms waarin HTM’ers figureren in hun eigen functie van monteur en project engineer. Daarnaast zijn er eerder al filmpjes gemaakt voor de functies van trambestuurder, buschauffeur en boa-controleur. De wervingsfilms en alle vacatures bij HTM zijn te vinden op www.werkenbijhtm.nl

De campagnetrams en bus blijven een jaar lang rijden. Voor wie ze graag wil zien: vul op www.ovzoeker.nl voertuignummer 3147, 4044 of 1008 in.