Naar inhoud
Persbericht
06 sep. 2023

Maak kennis met de railtechniek van HTM

HTM zet tijdens de Raildagen op zaterdag 16 september van 10.00 uur tot 15.00 uur haar deuren open op de locaties De Werf in Den Haag en ’s Gravenmade in Rijswijk. De raildagen zijn een initiatief van Railforum en vinden plaats op 15 en 16 september waaraan veel bedrijven in heel Nederland meedoen. Bij HTM is iedereen welkom om te kijken hoe we werken aan onze trams, rails, bovenleidingen en wissels.

Werkzaamheden aan HTM tram

Locatie ‘s Gravenmade

Op ’s Gravenmade in Rijswijk laten we zien wat er nodig is om iedere dag de trams goed op de rails te laten rijden waarbij de techniek de drijvende kracht is. Zo kan HTM dagelijks haar reizigers veilig en betrouwbaar openbaar vervoer bieden. Hier kan men de seinen van RandstadRailtrams aansturen, ervaren wat het belang is van wissels, zelf een trofee lassen van een stuk spoor en met een hogedruk spuitlans een wissel schoonspuiten. De echte waaghalzen laten zich met een bovenleidingsmontagewagen naar 18 meter hoogte brengen.

Locatie De Werf

Op De Werf laten we zien wat er nodig is om de trams goed te onderhouden. Van demonstraties over de controle van de staat van de wielen tot de revisie van de draaistellen die onder een tram zitten. Men krijgt de kans om de verschillende componenten en systemen te bekijken die zich onder de tram bevinden. Verder is er tijd om de bestuurderscabine en alles wat daar zich aan techniek in bevindt te bekijken.

Arbeidsmarkt

Sinds jaren is het lastig om mensen te werven voor technische functies. HTM nodigt daarom MBO- en HBO-studenten techniek van harte uit om een kijkje te nemen in de technische keuken van HTM en kennis te maken met HTM als bedrijf om voor te werken. HTM heeft een eigen Vakschool Techniek waar onder andere nieuwe monteurs worden opgeleid. Ook onze recruitment is aanwezig. Dus geïnteresseerden in het werken bij HTM, kom vooral langs.

HOVM

Nog niet genoeg gezien? Ga dan ook even langs bij het Haags openbaar Vervoermuseum (HOVM). Daar komen verleden, heden en toekomst van het openbaar vervoer samen. Kijk voor meer informatie op www.hovm.nl