Naar inhoud
Persbericht
22 mrt. 2022

R-Net trams HTM ondergaan gedaantewisseling

HTM tram 5007 heeft een opvallende gedaantewisseling ondergaan als eerste in de rij van de R-Net* trams van HTM. De frisse wit-rode tram is een lang gekoesterde wens van HTM voor de verbetering van de zichtbaarheid. Ook zorgt het voor meer eenheid in het uiterlijk van de HTM vloot trams en bussen. De nieuwe ruime trams en elektrische bussen, die over enkele jaren gaan rijden, krijgen eveneens deze kleurstelling.

Aveniotram wit-rood

R-Net trams van HTM ondergaan gedaantewisseling

Sinds 2015 rijden de toegankelijke R-Net trams van HTM door de Haagse regio. Deze trams rijden op de lijnen 2, 9, 11, 15 en 17 en hebben er inmiddels vele kilometers op zitten. Tijdens het onderhoud aan de trams bleek echter dat het plaatwerk meer roestvorming heeft dan gewenst is. Daarom is in goed overleg tussen HTM en de leverancier besloten om het plaatwerk de komende jaren te vervangen. HTM heeft deze gelegenheid meteen aangegrepen om de kleurstelling van de tram aan te passen. Hiervoor heeft het bedrijf instemming gekregen van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Het is een logistieke uitdaging, want het duurt 6 weken voordat een tram weer de straat op kan om reizigers te vervoeren. Om ervoor te zorgen dat er steeds voldoende trams kunnen worden ingezet, zal de laatste R-Net tram met het nieuwe uiterlijk eind 2023 gereed zijn. Overigens vervangt HTM meteen ook de stoffen stoelbekleding door meer duurzaam rood kunstleer.