Naar inhoud
Persbericht
23 jun. 2023

Zomercampagne HTM van start

Op woensdag 21 juni 2023 hebben wethouder Anne Mulder en algemeen directeur HTM het feestelijke startschot gegeven voor de zomercampagne van HTM. “HTM draagt graag haar steentje bij aan de bereikbaarheid van de Haagse kust, van Kijkduin tot Scheveningen. Onlangs hebben we in een weekend maar liefst 50.000 reizigers naar de stranden vervoerd. Dat doen we met plezier en inzet van vele HTM’ers.” aldus Jaap Bierman.

Bikinilijn en Stap in de Zooomerbus naast elkaar

Strandlijnen

Tram 1, 9, 11 en bus 21, 22, 23, 24, 26 en 28 rijden allemaal richting de kust. Bierman: "Om de reis te veraangenamen hebben we van onze tram 1, ook wel bekend als de Bikinilijn, en onze Stap in de Zóóómerbus echte blikvangers gemaakt. Net als een flink aantal halten in de stad waar je op de strandlijnen kunt opstappen.” De Bikinilijn en de Stap in de Zóóómerbus zijn zowel aan de buiten- als de binnenkant voorzien van zomerse taferelen. Natuurlijk ontbreken ook dit jaar de bekende woordgrappen niet. Op zo'n 25 halten geeft HTM aan hoeveel minuten het duurt voordat je aan de kust bent. “Vaak is dat sneller dan met de auto, voordeliger én levert de reis per tram of bus geen parkeerstress op.”

Aantrekkelijk

De gemeente Den Haag biedt, in nauwe samenwerking met onder andere HTM, Q-Park, World Forum ook dit jaar de voordelige Park+Beach tickets aan. Deze zijn in de zomervakantie van 8 juli t/m 18 augustus dagelijks geldig. De hele dag parkeren en vervolgens met tram of deel(bak)fiets naar het strand kost 6,00 euro en voor iedere persoon 1,00 euro extra. Daarnaast biedt HTM in de zomer het Zóóómer groepsretour aan. Deze kost 8,95 euro voor maximaal 5 personen, is geldig in alle bussen en trams van HTM, en brengt je heen en terug naar het strand, het park of het terras. Het Zóóómergroepsretour is verkrijgbaar via de HTM Ticketapp.

Alle informatie is te vinden op www.htm.nl/zomer