Naar inhoud

OV-chipkaart met een regio abonnement verloren of gestolen?

Vraag een tijdelijke kaart aan bij een HTM Servicewinkel.

Er gelden een aantal gebruiksregels en voorwaarden.

Voor wie is het vervangend abonnement bedoeld?

HTM verstrekt een tijdelijke OV-chipkaart met vervangend abonnement aan reizigers waarvan de persoonlijke OV-chipkaart stuk is. Dit is mogelijk voor reizigers, die een maand- of jaar Regio abonnement op hun persoonlijke OV-chipkaart hebben staan. Voor reizigers, waarvan hun persoonlijke OV-chipkaart verloren of gestolen is, wordt alleen bij een jaarabonnement een tijdelijk vervangend abonnement aangeboden.

Zo krijg u de borg terug

Voor de tijdelijke OV-chipkaart heeft u een borg betaald van € 25,-. U bent verplicht deze tijdelijke OV-chipkaart in te leveren binnen één maand na het verlopen van het tijdelijke abonnement. Daarna is de tijdelijke OV-chipkaart ongeldig. Indien deze OV-chipkaart in goede staat verkeert, ontvangt u de borg van € 25,- retour. U kunt deze tijdelijke OV-chipkaart alleen inleveren bij de OV Servicewinkel in de centrale hal Station Den Haag Centraal en Centrum-West in Zoetermeer.

U behoudt hetzelfde abonnement

Op deze tijdelijke OV-chipkaart staat hetzelfde abonnement als op uw OV-chipkaart die gestolen, verloren of stuk is. De reisrechten zijn gelijk aan uw oorspronkelijke abonnement. Heeft u een Regio abonnement, dan is het tijdelijke abonnement alleen geldig op de tram- en buslijnen van HTM en de bus-, tram- en metrolijnen van RET. Indien het oorspronkelijke abonnement ook geldig is bij andere vervoerders, kijk dan op hun website hoe u tijdelijk kunt reizen (ebs-ov.nlarriva.nl). De looptijd van het tijdelijke abonnement is 4 weken of minder in het geval uw oorspronkelijke abonnement eerder verloopt. Dit tijdelijke abonnement is alleen geldig als vervoerbewijs voor de oorspronkelijke abonnementhouder.

Saldo op uw tijdelijke OV-chipkaart

Op deze tijdelijke OV-chipkaart kunt u ook geld (saldo) zetten. Bij het inleveren van deze OV-chipkaart ontvangt u het resterende saldo (tot een maximum van € 30,-) terug van HTM. U kunt het saldo ook overzetten op een andere OV-chipkaart. Indien u de tijdelijke OV-chipkaart inlevert met een negatief saldo, moet u het verschil ter plekke betalen.

Producten op uw tijdelijke OV-chipkaart

Op deze tijdelijke OV-chipkaart kunt u ook andere reisproducten zetten, zoals een HTM 1 dag reisproduct. Zorg dat u deze reisproducten hebt gebruikt, voordat u deze tijdelijke OV-chipkaart inlevert. Het is niet mogelijk om reisproducten over te zetten op een andere OV-chipkaart. En HTM restitueert ook geen reisproducten.