Naar inhoud

Huisregels bus

HTM bus rijdt in Den Haag

Om jouw reis zo comfortabel mogelijk te maken, gelden er een aantal huisregels in de voertuigen van HTM. Naast de algemene huisregels is ook goed om te weten:

Instappen In de bus stap je altijd in bij de chauffeur. Als je een grotere kinderwagen of rolstoel hebt, overleg dan met de chauffeur of je kan instappen via de middelste deur. Er is beperkte ruimte voor kinderwagens en rolstoelen in de bus, de buschauffeur geeft aan of er nog plek is.

Fietsen - In de bus mogen geen fietsen mee.

Stopknop - Druk op de stopknop als je wil uitstappen, de buschauffeur stopt op de eerstvolgende halte.

Voorrang op zitplaatsen - In iedere bus zijn een aantal zitplaatsen gereserveerd voor mindervaliden, ouderen en zwangere vrouwen. Deze plekken zijn aangegeven met een herkenbare sticker en zijn te vinden achter de buschauffeur, voorin de bus.

Reizen met een rolstoel - HTM bussen hebben een speciale uitschuifbare plank waarmee reizigers in een hand aangedreven rolstoel de bus in en uit kunnen. Vanwege de veiligheid mag een rolstoel met hulpmotor (elektrische stoel, scootmobiel) helaas niet mee. Als een opvouwbare scootmobiel wordt opgevouwen en niet groter is dan 120 cm (lengte) bij 70 cm (breedte) bij 109 cm (hoogte), mag deze wel mee in de bus. Let op: in de E-bussen van HTM (lijn 28) kunnen elektrische stoelen wel mee.

Lees meer over reizen met een beperking