Regio abonnement

Reist u vaak in de regio Den Haag - Rotterdam - Zoetermeer - Leiden? Dan is het Regio abonnement iets voor u. Onbeperkt reizen met bus, tram en metro binnen een gebied dat u zelf kunt uitzoeken. De prijs heeft u zo zelf in de hand. 

Het Regio abonnement is een abonnement voor op een persoonlijke OV-chipkaart. Met een jaarabonnement reist u 12 maanden lang voor de prijs van 10 maandabonnementen. Met een jaarabonnement reist u dus goedkoper. Een maand- en jaarabonnement stopt automatisch na een maand of jaar.

Heeft u NS-flex dan kunt u geen ander abonnement op de OV-chipkaart plaatsen waar NS-flex op staat. Wilt u toch een HTM abonnement kopen vraag dan een tweede OV-chipkaart aan en plaats daar het HTM abonnement op. Dit komt door de afrekening van de reiskosten bij HTM op het NS-flex abonnement en betaalt u dubbel.

Bepaal het reisgebied

Het Regio abonnement kent een centrumzone en een sterwaarde. Zij bepalen het gebied waarbinnen u met het abonnement mag reizen. Zoek op de zonekaart de zones waarin u wilt reizen. Of bekijk de lijnennetkaart. Hierop staan de zonegrenzen bij een halte weergegeven met een grijze stippellijn en het zonenummer.

Bepaal de centrumzone en sterwaarde

Kies één zone (sterwaarde 1) of meerdere zones (centrumzone + één of meerdere aangrenzende zones). De centrumzone is het middelpunt van het reisgebied. Het aantal sterren geeft aan hoeveel zones u vanuit de centrumzone naar alle richtingen vrij kunt reizen. Hoe hoger de sterwaarde, hoe groter het reisgebied. 
Hoeveel zones heeft u nodig om vanaf de centrumzone al uw reizen te kunnen maken? Het aantal zones dat u hiervoor nodig heeft = het aantal sterren op uw abonnement. 

Wat kost het Regio abonnement?

Er zijn twee tarieven:

 • Vol tarief (voor volwassenen) 
 • Reductietarief, met 34% korting (voor kinderen van 4 t/m 18 jaar en voor 65 jaar en ouder). Abonnementen tegen reductietarief kunt u alleen kopen als u op de dag van aankoop een leeftijd hebt van 4 t/m 18 jaar of 65 jaar of ouder. 

In de onderstaande tabel staan de tarieven voor 2022:

Ster-
waarde

Vol tarief 
per maand

Vol tarief 
per jaar

Met korting 
per maand

Met korting 
per jaar

1

€ 55,00

€ 550,00

€ 36,00

€ 360,00

2

€ 89,00

€ 890,00

€ 59,00

€ 590,00

3

€ 133,00

€ 1.330,00

€ 88,00

€ 880,00

4

€ 176,00

€ 1.760,00

€ 11600

€ 1.160,00

5

€ 220,00

€ 2.200,00

€ 145,00

€ 1.450,00

6

€ 264,00

€ 2.640,00

€ 174,00

€ 1.740,00


Waar is het Regio abonnement geldig?

 • In het gebied in Zuid-Holland dat u zelf heeft uitgekozen. 
 • In de trams en bussen van HTM, Connexxion, RET, Qbuzz, EBS en Arriva in de provincie Zuid-Holland.
 • Op het NS-traject Gouda - Alphen a/d Rijn.

Waar is het Regio maandabonnement te koop?

 • In de HTM webwinkel en haal vervolgens uw abonnement (binnen 2 maanden) op met uw persoonlijke OV-chipkaart bij een Oplaad- en ophaalautomaat bij u in de buurt (adresvinder, kies bij servicetype 'Bestelling ophalen'). 
 • Bij de HTM Servicepunten. Neem uw persoonlijke OV-chipkaart mee
 • Bij de gele automaten in verschillende winkels, supermarkt en tabakszaken (adresvinder, kies bij servicetype 'Reisproducten kopen'). 
 • Verkoop- & Oplaadautomaten in RET metrostations.
 • De Regio maandabonnement zijn ook verkrijgbaar via gele automaten op 18 halten.
Halte Plaats
Halte Verdilaan Naaldwijk
Halte Kurhaus Scheveningen
Halte Spui Bierkade Den Haag
Busstation Leyenburg Den Haag
Hoofdstraat De Lier
Rijsenburgerweg Poeldijk
Acacisastraat hoek Molenwerf Monster
Dijkstraat Honselersdijk
Zuidpoldersingel Delfgauw
Kerkstraat Kwintsheul
Hofsingel Maasland
Herenstraat Wateringen
Keenenburgweg Schipluiden
Vestdijklaan 's-Gravezande
Oostlaan Pijnacker
van Oldenbarneveltweg Wassenaar
Laan van Nootdorp Nootdorp

Waar is het Regio jaarabonnement te koop?

 • Bij HTM Servicepunten
 • Bij RET (metrostations Rotterdam Centraal, Beurs en Zuidplein en Laan op Zuid 2, Rotterdam). RET hanteert een lokettoeslag van € 0,50.
 • Arriva stores in Gorinchem, Dordrecht, Gouda, Leiden en Alphen a/d Rijn
 • Webshop van RET

Betaalwijze

Een jaarabonnement kunt u op twee manieren betalen:

 • In 1 keer met PIN, contant geld of creditcard bij het HTM Servicepunt. 
 • In 10 termijnen. De administratiekosten voor termijnbetaling zijn eenmalig € 7,50.

Wilt u in termijnen betalen? Neem dan mee:

 • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart).
 • Een bankpas met daarop het rekeningnummer dat u gebruikt voor automatische incasso. 

Bij het HTM Servicepunt betaalt u altijd de eerste termijn (10% van de prijs) alvast contant, met uw bankpas of creditcard. De rest van het bedrag wordt daarna in 9 maandelijkse termijnen van uw rekening afgeschreven. 

Heeft u uw jaarabonnement afgesloten op de 1e t/m de 15e van de maand? Dan is de incassodatum de 30e. Heeft u uw jaarabonnement afgesloten op de 16e t/m de 31e van de maand? Dan is de incassodatum de 15e.

Hoe te gebruiken?
Ook met een Regio abonnement moet u altijd in- en uitchecken. Het inchecken is alleen bedoeld om te controleren of u met een geldig vervoerbewijs reist.
Reist u vanuit het gebied waar uw Regio abonnement geldig is naar een gebied waarin uw abonnement niet geldig is? Dan wordt bij het uitchecken alleen een bedrag afgeschreven voor het gedeelte van de rit waarop uw abonnement niet geldig was.

Stopzetten
Uw Regio maand- of jaarabonnement stopzetten kan bij een HTM Servicepunt. Dit kan kosteloos tot en met de tweede dag na de ingangsdatum van het abonnement. Een Regio maandabonnement kunt u daarna niet meer stopzetten. Een Regio jaarabonnement kunt u ook na de 2e dag na ingangsdatum stopzetten. U krijgt het bedrag terug van de ongebruikte maanden. Behalve de laatste 2 maanden, omdat u die gratis heeft gekregen. De administratiekosten voor het stopzetten/beëindigen van het contract zijn € 5,-.  

Wijzigen
De centrumzone of sterwaarde wijzigen van uw Regio maand- of jaarabonnement kan bij een HTM Servicepunt. Dit kan tot en met de tweede dag na de ingangsdatum van het abonnement. Daarna kunt u het abonnement niet meer veranderen. Bij een wijziging van de centrumzone is dit gratis. Bij een wijziging naar een hogere sterwaarde, moet u het prijsverschil bijbetalen. Wijzigen naar een lagere sterwaarde is niet mogelijk.