P+R Hoornwijck: parkeren en dagkaart

Wil je naar het centrum van Den Haag, maar wil je files vermijden en voordelig parkeren? Kies dan voor P+R Hoornwijck. Je parkeert goedkoop en reist de hele dag met de trams van HTM en de bussen van HTMbuzz.

Wat is het?

Je parkeert je auto de hele dag bij P+R Hoornwijck, en reist de hele dag met de tramlijnen van HTM en de buslijnen van HTMbuzz. Het P+R-terrein Hoornwijck ligt aan de Laan van Zuid Hoorn 38 Rijswijk (parkeergarage). Je komt er via de A4 (afslag 9, Ypenburg) en de A13 (afslag 7, Den Haag-Zuid). Met tram 15 ben je vervolgens in een kwartier in de binnenstad van Den Haag. Meer informatie over P+R Hoornwijck.

Gewijzigde route tram 15 (1 juli - 17 december 2017)

 • Vanaf 1 juli rijdt tram 15 naar station HS. Vanaf deze halte rijdt tram 15 als tram 11 naar Scheveningen Haven-Strand. Meer info en routelkaarten van de tramlijnen vanaf 1 juli.
 • Wil je naar het centrum van Den Haag of naar Scheveningen Kurhaus? 
  Stap dan van tram 15 (halte Laan van 's Gravemade) over bij halte Hoornbrug op tram 1 richting Scheveningen-Noorderstrand. Uitstappen bij halte Centrum of Kurhaus.
  Vanaf de parkeergarage kun je ook lopen naar tram 1. Vanaf de garage loop je dan links af, met de bocht mee naar links. Je steekt de Laan van Hoornwijck over. Er is aan de overkant een trap naar beneden naar de halte Broekpolder van tram 1.

Wat kost het?

Tarieven en voorwaarden:

parkeren + HTM dagkaart 1 persoon: € 5,00
parkeren + HTM dagkaart 2 personen: € 6,00
parkeren + HTM dagkaart 3 personen: € 7,00 
parkeren + HTM dagkaart 4 personen: € 8,00 
parkeren + HTM dagkaart 5 personen: € 9,00 

Waar en wanneer is de HTM dagkaart geldig?

 • Geldig in alle trams van HTM en de bussen van HTMbuzz.
 • Niet geldig in HTM Nachtbuzz en alle andere vervoerders.
 • Je reist met alle personen samen op 1 vervoerbewijs.

De dagkaart is geldig tot het einde van de normale dienstregeling van die dag. Dus je kan de laatste tram 15 richting Nootdorp terugnemen. Deze vertrekt rond 24:00 uur uit het centrum van Den Haag (bekijk dienstregeling).

Waar te koop?

Het kaartje is alleen te koop in de parkeergarage van P+R Hoornwijck. En alleen in combinatie met een parkeerkaart voor een auto.

Hoe te gebruiken?

 1. Rijd de parkeergarage in. 
 2. Ga naar de kassa en koop daar je P&R-kaartje. Je ontvangt daar een uitrijkaart voor de parkeergarage en 1 vervoerbewijs om te reizen met het OV.
 3. Reis naar de bestemming van je keuze. Je kan de hele dag onbeperkt in- en uitstappen in alle trams van HTM en bussen van HTMbuzz.
 4. Voor het parkeren geldt het 24-uursprincipe bij dagtarief. De dagkaart voor tram en bus is geldig tot de laatste rit van die dag (rond 24:00 uur vertrekt de laatste rit van tram 15 uit het centrum van Den Haag, bekijk dienstregeling)

Tram 15 Centraal Station - tram 15 Nootdorp

Uitstappen halte Centrum voor o.a. het Binnenhof, het Plein en winkelstraat. Terugweg instappen bij dezelfde halte en zijde waar je bent uitgestapt (Tram 15 richting Nootdorp) en uitstappen halte Laan van 's Gravemade

HTM helpt je graag

Klantenservice: 0900-4864636

(gebruikelijke belkosten)

Maandag t/m vrijdag 07:00 – 22:00 uur
Zaterdag 08:00 – 22:00 uur
Zondag 09:00 – 22:00 uur
Of op Facebook en Twitter.