P+R Hoornwijck: parkeren en dagkaart

Wil je naar het centrum van Den Haag, maar wil je files vermijden en voordelig parkeren? Kies dan voor P+R Hoornwijck. Je parkeert goedkoop en reist de hele dag met de trams van HTM en de bussen van HTMbuzz.

Vanaf 1 september wijzigen de voorwaarden voor het parkeren bij P&R Hoornwijck, er zijn nog geen details bekend houd hiervoor deze pagina in de gaten.

Wat is het?

Je parkeert je auto de hele dag bij P+R Hoornwijck, en reist de hele dag met de tramlijnen van HTM en de buslijnen van HTMbuzz. Het P+R-terrein Hoornwijck ligt aan de Laan van Zuid Hoorn 38 Rijswijk (parkeergarage). Je komt er via de A4 (afslag 9, Ypenburg) en de A13 (afslag 7, Den Haag-Zuid). Met de tram ben je vervolgens in een kwartier in de binnenstad van Den Haag. Meer informatie over P+R Hoornwijck.

Gewijzigde route tram 15 (1 juli - 17 december 2017)

 • Vanaf 1 juli rijdt tram 15 naar station HS/Leegwaterplein. Vanaf deze halte rijdt tram 15 als tram 11 naar Scheveningen Haven-Strand. Meer info en routekaarten van de tramlijnen vanaf 1 juli.
 • Wil je naar het centrum van Den Haag of naar Scheveningen Kurhaus? 
  Stap dan van tram 15 (opstaphalte Laan van 's Gravemade) over bij halte Hoornbrug op tram 1 richting Scheveningen-Noorderstrand. Uitstappen bij halte Centrum of Kurhaus.
  Vanaf de parkeergarage kun je ook lopen naar tram 1. Vanaf de garage loop je dan links af, met de bocht mee naar links. Je steekt de Laan van Hoornwijck over. Er is aan de overkant een trap naar beneden naar de halte Broekpolder van tram 1.

Wat kost het?

Tarieven en voorwaarden:

parkeren + HTM dagkaart 1 persoon: € 5,00
parkeren + HTM dagkaart 2 personen: € 6,00
parkeren + HTM dagkaart 3 personen: € 7,00 
parkeren + HTM dagkaart 4 personen: € 8,00 
parkeren + HTM dagkaart 5 personen: € 9,00 

Waar en wanneer is de HTM dagkaart geldig?

 • Geldig in alle trams van HTM en de bussen van HTMbuzz.
 • Niet geldig in HTM Nachtbuzz en alle andere vervoerders.
 • Je reist met alle personen samen op 1 vervoerbewijs.

De dagkaart is geldig tot het einde van de normale dienstregeling van die dag. Dus je kan de laatste tram terugnemen. De laatste trams vertrekken rond 24:00 uur uit het centrum van Den Haag (bekijk dienstregeling).

Waar te koop?

Het kaartje is alleen te koop in de parkeergarage van P+R Hoornwijck. En alleen in combinatie met een parkeerkaart voor een auto.

Hoe te gebruiken?

 1. Rijd de parkeergarage in. 
 2. Ga naar de kassa en koop daar je P&R-kaartje. Je ontvangt daar een uitrijkaart voor de parkeergarage en 1 vervoerbewijs om te reizen met het OV.
 3. Reis naar de bestemming van je keuze. Je kan de hele dag onbeperkt in- en uitstappen in alle trams van HTM en bussen van HTMbuzz.
 4. Voor het parkeren geldt het 24-uursprincipe bij dagtarief. De dagkaart voor tram en bus is geldig tot de laatste rit van die dag (rond 24:00 uur vertrekken de laatste trams vanuit het centrum van Den Haag, bekijk dienstregeling)

HTM helpt je graag

Klantenservice: 0900-4864636

(gebruikelijke belkosten)

Maandag t/m vrijdag 07:00 – 22:00 uur
Zaterdag 08:00 – 22:00 uur
Zondag 09:00 – 22:00 uur
Of op Facebook en Twitter.