Naar inhoud

Raad van Commissarissen

Wit met rode HTM Tram rijdt door Den Haag
Udo Groen Bestuurslid HTM

Udo Groen

Udo Groen is voorzitter van de Raad van Commissarissen van HTM Personenvervoer N.V.

Udo is benoemd op 12 oktober 2015 en herbenoemd op 20 november 2019. Hij heeft een uitgebreide achtergrond in het OV, met name als bestuurder van ProRail (spoorbeheerder) en toezichthouder van Translink (betalen in OV). Thans is hij vooral werkzaam als toezichthouder en commissaris van maatschappelijke organisaties.

Peter Dijk

Peter Dijk is lid van de Raad van Commissarissen van HTM Personenvervoer N.V.

Peter is benoemd op 20 mei 2022. Hij is Board Member van NRG|Pallas en Programme Director bij Pallas kernreactor Petten. Voorheen was hij o.m. Programmadirecteur Arcadis, algemeen directeur Metro en Tram, Gemeente Amsterdam en algemeen directeur Dienst Noord-Zuidlijn bij de Gemeente Amsterdam.

Peter Dijk Bestuurslid HTM
Sandra Spek Bestuurslid HTM

Sandra Spek

Sandra Spek is lid van de Raad van Commissarissen van HTM Personenvervoer N.V.

Sandra is benoemd op 21 maart 2017 en herbenoemd op 26 mei 2021. Zij heeft een sterke financiële achtergrond door haar rol als CFO bij diverse organisaties. Haar uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van moderne financiën zijn cruciaal voor het OV waar omvangrijke publieke middelen in het geding zijn. Thans is zij werkzaam als General Manager bij Baker & McKenzie NV. Daarvoor was zij onder meer CFO van farmaceutische groothandel Mosadex, zorginstelling Careyn, van verzekeraar Centraal Beheer en FBTO en van de Franse verzekeraar Imperio. Hiervoor was zij werkzaam als consultant en als programmamanager voor omvangrijke organisatieveranderingen en IT-implementaties.

Sjoerd Blüm

Sjoerd Blüm is lid van de Raad van Commissarissen van HTM Personenvervoer N.V.

Sjoerd is benoemd op 20 mei 2022. Hij is sinds november 2023 zelfstandig adviseur. Daarvoor was hij werkzaam bij de Royal Schiphol Group, onder meer als Chief Informations Officer (CIO). Eerder was hij CISO/hoofd IT Security bij NN Group. Vanuit die achtergrond brengt Sjoerd in de RvC onder andere de ervaring in van digitale transformatie van een bedrijf in de transport, de technologische kansen in voertuigen en voor passagiers en de cyberveiligheid van een bedrijf in de vitale infrastructuur in Nederland.

Sjoerd Blum Bestuurslid HTM