Naar inhoud

Huisregels tram

Twee HTM trams rijden trams achter elkaar

Om jouw reis zo comfortabel mogelijk te maken, gelden er een aantal huisregels in de voertuigen van HTM. Naast de algemene huisregels is ook goed om te weten:

  • Kaartautomaat - Koop een los kaartje in de kaartautomaat in de tram. Je kan hier contactloos betalen. Je kunt maximaal 5 kaartjes tegelijkertijd kopen.
  • Stopknop - Druk op de stopknop als je wil uitstappen, de trambestuurder stopt op de eerstvolgende halte. Let op: RandstadRail-trams (lijn 3, 4 en 34) stoppen bij iedere halte. Bij deze trams hoef je niet op de stopknop te drukken.
GTL tram staat bij tramhalte in Den Haag

Regels GTL (lijn 1, 6, 12)

Fiets - In de GTL mogen geen fietsen mee.

Rollator en buggy - In deze tram is plek voor maximaal 2 rollators of buggy's. Deze plek is aangegeven met een herkenbare sticker en is te vinden in het midden van de tram. Reizigers met een rollator hebben voorrang.

Voorrang op zitplaatsen - In iedere GTL tram zijn een aantal zitplaatsen gereserveerd voor mindervaliden, ouderen en zwangere vrouwen. Deze plekken zijn aangegeven met een herkenbare sticker en zijn te vinden achter de trambestuurder, voorin de tram.

Lees meer over reizen met een beperking

Regels Avenio (lijn 2, 9, 11, 15, 16 en 17)

Fiets - In de Avenio mogen fietsen niet mee.

Ingang voor reizigers slecht ter been - De 2e of 4e deur hebben een extra brede ingang. Reizigers kunnen op de klapstoelen zitten en de rollator of buggy voor zich houden.

Plaats voor reiziger met rolstoel - Rijd door de 3e deur in het midden van de tram naar binnen, tegenover de deur is de plek voor reizigers in een rolstoel of scootmobiel te vinden. Zet de rolstoel of scootmobiel met de rug naar de rijrichting tegen de verticale plank. Er is een veiligheidsriem aanwezig.

Lees meer over reizen met een beperking

Wit met rode HTM tram rijdt langs winkels in Den Haag
Randstadrail rijdt het station Den Haag Centraal in

Regels RandstadRail (lijn 3, 4 en 34)

Fiets - Fietsen mogen doordeweeks na 19.00 uur en in het weekend de hele dag mee in de RandstadRail-trams.

Voorrang op zitplaatsen - In iedere RandstadRail-tram zijn een aantal zitplaatsen gereserveerd voor reizigers met een rollator, rolstoel/scootmobiel, fiets, mindervaliden, ouderen en zwangere vrouwen. Je kunt gebruik maken van de vieligheidsriem. Deze plekken bevinden zich tussen deur 1 en 2 en tussen deur 4 en 5.

Lees meer over reizen met een beperking