Voor het lenen van een tijdelijke OV-chipkaart geldt een aantal gebruiksregels en voorwaarden.

  • Voor wie is het vervangend abonnement bedoeld?

HTM verstrekt een tijdelijke OV-chipkaart met vervangend abonnement aan reizigers waarvan de persoonlijke OV-chipkaart stuk is. Dit is mogelijk voor reizigers, die een maand- of jaar Regio abonnement op hun persoonlijke OV-chipkaart hebben staan. Voor reizigers, waarvan hun persoonlijke OV-chipkaart verloren of gestolen is, wordt alleen bij een jaarabonnement een tijdelijk vervangend abonnement aangeboden.

  • Zo krijg u de borg terug

Voor de tijdelijke OV-chipkaart heeft u een borg betaald van € 25,-. U bent verplicht deze tijdelijke OV-chipkaart in te leveren binnen één maand na het verlopen van het tijdelijke abonnement. Daarna is de tijdelijke OV-chipkaart ongeldig. Indien deze OV-chipkaart in goede staat verkeert, ontvangt u de borg van € 25,- retour. U kunt deze tijdelijke OV-chipkaart alleen inleveren bij de OV Servicewinkel in de centrale hal Station Den Haag Centraal en Centrum-West in Zoetermeer.

  • U behoudt hetzelfde abonnement

Op deze tijdelijke OV-chipkaart staat hetzelfde abonnement als op uw OV-chipkaart die gestolen, verloren of stuk is. De reisrechten zijn gelijk aan uw oorspronkelijke abonnement. Heeft u een Regio abonnement, dan is het tijdelijke abonnement alleen geldig op de tram- en buslijnen van HTM en de bus-, tram- en metrolijnen van RET. Indien het oorspronkelijke abonnement ook geldig is bij andere vervoerders, kijk dan op hun website hoe u tijdelijk kunt reizen (ebs-ov.nlarriva.nl). De looptijd van het tijdelijke abonnement is 4 weken of minder in het geval uw oorspronkelijke abonnement eerder verloopt. Dit tijdelijke abonnement is alleen geldig als vervoerbewijs voor de oorspronkelijke abonnementhouder.

  • Saldo op uw tijdelijke OV-chipkaart

Op deze tijdelijke OV-chipkaart kunt u ook geld (saldo) zetten. Bij het inleveren van deze OV-chipkaart ontvangt u het resterende saldo (tot een maximum van € 30,-) terug van HTM. U kunt het saldo ook overzetten op een andere OV-chipkaart. Indien u de tijdelijke OV-chipkaart inlevert met een negatief saldo, moet u het verschil ter plekke betalen.

  • Producten op uw tijdelijke OV-chipkaart

Op deze tijdelijke OV-chipkaart kunt u ook andere reisproducten zetten, zoals een HTM 1 dag reisproduct. Zorg dat u deze reisproducten hebt gebruikt, voordat u deze tijdelijke OV-chipkaart inlevert. Het is niet mogelijk om reisproducten over te zetten op een andere OV-chipkaart. En HTM restitueert ook geen reisproducten.